Openbaar onderwijs Hoeksche Waard

Tweede Kamer stemt in met ‘peuterwet’

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de Wet harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk 

In het regeerakkoord van het huidige kabinet-Rutte werd aangekondigd dat het onderwijs, de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk meer op elkaar moesten worden afgestemd om peuters een betere basis te geven. De nu aangenomen wet van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is daar de concretisering van.

Asscher zegt tegen de NOS dat hij tevreden is nu de Kamer met zijn wet heeft ingestemd: ‘Het moet niet uitmaken of je ouders arm of rijk zijn. Alle kinderen verdienen het om al vroeg samen te kunnen spelen en daarbij ook spelenderwijs te leren. Dat geeft ze niet alleen veel plezier, maar ook een goede start op de basisschool.’

De Hoeksche School

Vooruitlopend op deze nieuwe wetgeving heeft Stichting Acis samenwerking gezocht met stichting Spelenderwijs, die het peuterspeelzaalwerk in de Hoeksche Waard verzorgt, en met Stichting Kinderopvang Cromstrijen (SKOC). De drie stichtingen werken samen aan de ontwikkeling van integrale kindcentra (IKC) onder de projectnaam ‘De Hoeksche School’. In mei zal de openbare basisschool De Blieken in Klaaswaal als eerste de titel ‘Hoeksche School’ mogen dragen. De verbouwing van het schoolgebouw is inmiddels van start gegaan. De Zevensprong Centrum in Oud-Beijerland wordt eveneens tot Hoeksche School getransformeerd en opent in oktober. Met het motto ‘Groeien doen we samen’ geeft de Hoeksche Waard uitvoering aan de doelstellingen van de nieuwe wetgeving.

Ander nieuws