Openbaar onderwijs Hoeksche Waard

algemene header afbeelding

Koningsspelen erg populair

Ruim elfhonderd basisschoolleerlingen uit de Hoeksche Waard doen dit jaar mee met de Koningsspelen op vrijdag 21 april. Verdeeld over 42 groepen vermaken ze zich de hele dag op sportpark De Kikkershoek in Oud-Beijerland met diverse workshops en andere activiteiten. De workshops zijn mede mogelijk gemaakt door verenigingen als OSV, SHO en Spirit. Ook de manege in Oud-Beijerland doet mee en brengt een aantal pony’s naar het terrein. Kinderen krijgen daar informatie over de verzorging van een paard en ze mogen zelfs een stukje paardrijden.

Er zijn tijdens de sportieve vrijdag een hoop vrijwilligers actief. Negen sportklasstudenten van het Hoeksch Lyceum geven een workshop. Samen met de gymdocent hebben ze de trainingen voorbereid. Ook vrijwilligers van Werk en Inkomen Hoeksche Waard geven workshops.

Dit jaar doet een recordaantal scholen mee aan de sportieve activiteiten. Zo ook de scholen van Stichting Acis. De scholen die niet meedoen in Oud-Beijerland hebben in hun eigen dorp, al dan niet met andere verenigingen, een leuk en actief programma voor de leerlingen bedacht.

Ander nieuws