Openbaar onderwijs Hoeksche Waard

algemene header afbeelding

Enthousiaste lio-stagiaires gezocht! »

Op onze basisscholen in de Hoeksche Waard is plaats voor betaalde lio-stagiaires. Op dit moment zijn er vacatures op:
– obs De Zevensprong in Oud-Beijerland
– obs ’t Kraaienest in Piershil
– obs De Dubbeldekker in Numansdorp
– obs De Pijler in Maasdam
– obs Het Anker in Heinenoord
– obs De Boomgaard in Mijnsheerenland

Zit de school van jouw keuze hier niet bij? Bel (078-6295996) of mail (delooff@acishw.nl) gerust naar Iwan de Looff, beleidsmedewerker personeel bij Acis, om andere mogelijkheden te bespreken.

Onderwijsmarkten voor leerlingen groep 7 en 8 »

In oktober en november wordt weer een aantal onderwijsmarkten voor leerlingen van de groepen 7 en 8 en hun ouders/verzorgers georganiseerd. Op verschillende basisscholen in de Hoeksche Waard geven de scholen voor voortgezet onderwijs presentaties van ongeveer 30 minuten. Informatie kan verkregen worden in de diverse stands. Klik op onderstaande afbeelding voor een compleet overzicht van de locaties.


Koningsspelen erg populair »

Ruim elfhonderd basisschoolleerlingen uit de Hoeksche Waard doen dit jaar mee met de Koningsspelen op vrijdag 21 april. Verdeeld over 42 groepen vermaken ze zich de hele dag op sportpark De Kikkershoek in Oud-Beijerland met diverse workshops en andere activiteiten. De workshops zijn mede mogelijk gemaakt door verenigingen als OSV, SHO en Spirit. Ook de manege in Oud-Beijerland doet mee en brengt een aantal pony’s naar het terrein. Kinderen krijgen daar informatie over de verzorging van een paard en ze mogen zelfs een stukje paardrijden.

Er zijn tijdens de sportieve vrijdag een hoop vrijwilligers actief. Negen sportklasstudenten van het Hoeksch Lyceum geven een workshop. Samen met de gymdocent hebben ze de trainingen voorbereid. Ook vrijwilligers van Werk en Inkomen Hoeksche Waard geven workshops.

Dit jaar doet een recordaantal scholen mee aan de sportieve activiteiten. Zo ook de scholen van Stichting Acis. De scholen die niet meedoen in Oud-Beijerland hebben in hun eigen dorp, al dan niet met andere verenigingen, een leuk en actief programma voor de leerlingen bedacht.